Client ING Clarion Partners

McPherson Building

Washington, DC

The 250,000-SF project included changes to the exterior facade, exterior entrance canopy, main building lobby, elevator lobbies, elevator cabs, management office, corridors and restrooms, and a new 12,000-SF fitness center. The design theme incorporated lighted glass fins to accentuate the vertical double height of the lobby. Interlaced with a medley of wood and stone panels, the wall theme was carried into the elevator lobbies with warm colors and materials. The glass theme was repeated with new metal fins on the exterior façade extending to the roof level and ending with a sweeping roof canopy, giving the building a unique identity. 

At a glance

250,000 SF

12,000 SF Fitness Center

Features

Craftsmanship Award Winner
Washington Building Congress

Exterior Redesign

Interior Common Area Redesign

Services

Programming

Space Planning

Schematic Design

Design Development

Construction Documents

Construction Administration

Consultant Coordination