Client City of Peachtree City, Georgia

Peachtree City Library Renovation and Expansion

Peachtree City, Georgia

Originally built in 1987, the Peachtree City Library had outgrown its 20,000-SF facility. Through a series of user-interactive meetings, a "visioning report" was developed to promote fundraising and bond issue passage, showing the community the exciting possibilities that could be provided by a lively, interactive, user-friendly, and state-of-the-art library. The resulting design expanded the children’s area into a soft, curved form at the front of the library, with a translucent conical dome, bringing in natural light. The adult areas benefit from projecting reading bay windows that face the park, and a cozy fireplace reading nook. The raised-roof canopy entry glows like a lantern in the park and highlights the "bistro." The teen center contains a brightly-colored and high-tech room.

At a glance

20,000 SF

Children's Area

Bistro Cafe


Visioning meetings steered the design and was instrumental in achieving the client's goals.

High-tech living room design

Open dome for natural light


Master Planning


Architectural Design

Engineering: Mechanical, Electrical, Structural

Interior Design

Furniture, Fixtures, and Equipment

"I had no idea how awesome the entry vestibule was going to be. There is NO WAY people are going to miss the entrance now!  It is very sophisticated. Never would I have dreamed that we would have something of this magnitude in Peachtree City."